xxx

Houd rekening met langere levertijden.
Grondstoffen Er heerst een schaarste op polycarbonaat en papierpulp, grondstoffen van cd's en drukwerk. CD/DVD Op het moment is de gemiddelde productietijd van een CD/DVD productie 15 werkdagen. Spoedproducties zijn mogelijk. We raden je aan om tijdig met je project te starten. We hopen op je begrip voor deze situatie.
Vinyl Door de enorme vraag naar vinyl zijn de levertijden langer dan normaal. Houd rekening met een productietijd van 4 maanden voor 7" vinyl en 7-9 maanden voor 12" vinyl. Bezorgdiensten Verder merken we dat de transportsector op het moment overbelast is, waardoor leveringen soms enkele dagen langer duren dan verwacht.

+

Aanleverspecificaties

Om je te helpen bij het maken van drukwerkbestanden die direct klaar zijn voor productie, vind je hier onze aanleverspecificaties.

Aanleveren
Lever aan via de website, niet per email.
Als je klaar bent met het maken van jouw drukwerkbestanden kun je deze eenvoudig via onze website aanleveren, met de knop 'Artwork aanleveren', bovenaan de website, als je ingelogd bent. Zo komen ze bij ons direct op de juiste plek en kunnen we ze snel controleren en verwerken.
PDF
Lever alleen PDF-bestanden aan.
Andere bestandstypen zoals JPG, PSD en AI kunnen we helaas niet verwerken. Als het je niet lukt om zelf goede PDF-bestanden te maken kun je ook onze hulp inschakelen in de vorm van DrukZeker (waarbij jij het ontwerp maakt en wij het drukklaar maken) of de volledige vormgeving.
Templates
Download en gebruik onze templates.
Deze zijn op schaal opgemaakt zodat jouw ontwerp altijd exact de juiste afmetingen heeft. Ook zitten er handige hulplijnen en snijtekens in. Je kunt de templates die bij jouw project horen op deze pagina downloaden.
CMYK
Maak jouw bestanden op in drukkleuren.
Drukwerkbestanden die in RGB en niet in drukkleuren (CMYK) zijn opgemaakt kunnen helaas niet worden verwerkt.
Wat is RGB en CMYK?Ontwerpen in CMYK
Gebruik bij voorkeur het CMYK kleurprofiel U.S. Web Coated (SWOP) v2.
Je kunt deze hier downloaden.
300DPI
Gebruik alleen hoge resolutie afbeeldingen.
Voorkom dat je onscherpe, lage resoluie afbeeldingen gebruikt in jouw drukwerkbestanden en gebruik alleen afbeeldingen van bij voorkeur exact 300DPI.
Wat is DPI?
Afloop
Laat jouw ontwerp doorlopen tot de aflooplijnen.
Afloop is een extra marge rond jouw drukwerk wat nodig is om, bij het snijden van je drukwerk, geen witte randen te krijgen. In onze templates zijn groene aflooplijnen zichtbaar. Als je jouw ontwerp laat doorlopen tot deze aflooplijnen, zit je helemaal goed.
Wat is afloop?
Hulplijnen
Verwijder alle template-hulplijnen.
In de PDF-bestanden die je ons aanlevert moeten geen template-lijnen zichtbaar zijn, anders zouden deze ook zichtbaar zijn in het eindresultaat. De hulplijnen zijn alleen bedoeld om jouw te ondersteunen bij het maken van jouw ontwerp maar moeten worden verwijderd als je klaar bent met ontwerpen.
Snijtekens
Laat de snijtekens staan.
Drukwerkbestanden zonder snijtekens kunnen we helaas niet verwerken. Deze zijn nodig om jouw drukwerk perfect uit te lijnen wanneer deze worden gestanst of gesneden. Vergeet dus niet wanneer je onze template-hulplijnen verwijdert om de snijtekens rond jouw ontwerp te laten staan.
Zwart
Gebruik alleen zwarte inkt voor zwarte teksten.
Voor super scherp gedrukte teksten en foto's raden we je sterk aan om zwarte teksten alleen op te maken met zwarte inkt en dus niet ook cyaan, magenta of geel te gebruiken. Alleen voor grote zwarte teksten en als je foto's met weinig detail mooi donker wilt laten drukken raden we je aan om een combinatie van CMYK gebruiken om diep zwart te maken.
Zo werkt CMYK zwart
Inktbezetting
Gebruik een inktbezetting van maximaal 300%.
Om te voorkomen dat je te veel inkt gebruikt in jouw ontwerp waardoor het resultaat zou kunnen uitlopen, hanteren we een maximale inktbezetting van 300%.
Inktbezetting controlerenInktbezetting corrigeren
Gebruik bij voorkeur het CMYK kleurprofiel U.S. Web Coated (SWOP) v2.
Je kunt deze hier downloaden.
Boekjes opmaken
Zet boekjes op inslagschema.
Voor het drukken van booklets van 4 of meer pagina's hebben we jouw ontwerp nodig op inslagschema. Hieronder zie je twee voorbeelden van boekjes op inslagschema.
Software
Gebruik de juiste programma's voor het maken van jouw drukwerkbestanden.
We raden je aan om altijd bij voorkeur met Adobe Illustrator te werken. Deze is perfect geoptimaliseerd voor het maken van drukwerkbestanden en ook onze templates zijn voor Illustrator geoptimaliseerd.
Werken met Illustrator
We raden je aan om InDesign alleen te gebruiken voor het opmaken van boekjes. InDesign is echt een opmaak- en geen vormgeefprogramma. Maar ook met InDesign kun je perfecte drukklare bestanden maken dus als het echt je voorkeur heeft zullen wij je niet stoppen.
Werken met InDesign
Je kunt ook met Adobe Photoshop, werken, hoewel dit enkele risico's met zich meenemt zoals dat het makkelijk is om per ongeluk in RGB te werken, onze templates in te laden in een verkeerd formaat, om hulplijnen te laten staan omdat Photoshop de PDF-lagen samenvoegt en je per ongeluk teksten omzet naar pixels waardoor deze minder scherp zullen worden gedrukt. - Photoshop is bedoeld voor het bewerken van foto's en dus ideaal om de foto's die je in je druwerkbestanden wilt gebruiktn om te zetten naar CMYK en 300DPI.
Werken met Photoshop
Heb je geen Illustrator of Photoshop? Je kunt ook de gratis alternatieven Inkscape en Gimp downloaden en gebruiken voor het maken van je drukwerkbestanden. Deze programma's zijn iets minder geavanceerd maar wel functioneel en gratis.

Zoek je wat anders? Neem gerust even contact met ons op, alles is mogelijk!
Digipack vijfluik
Slipcase
Gekleurde tray
Inside-out
Zilver folie
Goud folie
Calqueerpapier
Wallet in digisleeve
Glow in the Dark
ContactVerkoop