Celine Cairo: “Mijn app is mijn podium”

Celine Cairo

Voor het grote publiek is ze pas vorig jaar doorgebroken, maar zangeres Celine Cairo (1990) timmert al jaren aan de weg. Een mooi moment om eens met Celine bij te praten over haar opmars in de muziekindustrie, de nieuwe 3 track EP en de unieke wijze waarop zij zich online presenteert.

Celine Cairo. Voor wie je nog niet kent, vertel eens wat meer over jezelf!

“Ik ben geboren in Amsterdam en opgegroeid in een warm, muzikaal nest. Vanaf mijn elfde kreeg ik al zangles en niet lang daarna ben ik begonnen op m’n eerste gitaar. Als tiener trad ik al met enige regelmaat op en omdat ik merkte dat het aansloeg, besloot ik op een gegeven moment om vol voor de muziek te gaan! Inmiddels heb ik al op de mooiste plekken mogen optreden, zoals Paradiso, het Concertgebouw en in Carnegie Hall in New York!”  “De afgelopen jaren is het snel gegaan;  zo ontdekken steeds meer mensen mijn muziek op YouTube en werd ik uitgenodigd voor optredens bij De Wereld Draait Door en TedX. Toen radio 538-DJ Edwin Evers de track ‘Got Me Good’ eenmaal oppikte, was het hek van de dam! Plotseling vond ik mezelf terug in de iTunes Top 10 en werd ik uitgenodigd om een theatertour te gaan doen.”

In een uitverkocht Paradiso heb je in november je nieuwe EP gelanceerd, met 3 songs die gaan over de liefde in al haar facetten. Aan inspiratie geen gebrek?

Ha ha, de liedjes zijn inderdaad autobiografisch. Zo is de eerste single ‘Follow’ een ode aan de liefde, ‘More’ gaat over de frustratie na een mislukte relatie en ‘Frozen Waters’ beschrijft een crush op iemand die al bezet is.  Er zat dus ook wel wat tijd tussen het schrijven van de liedjes.” “Voor de eerste track hebben we al een videoclip gemaakt die je op mijn YouTube kanaal kan terugvinden. De volgende video zal als eerste in mijn app te zien zijn. Ik verwacht dat deze in februari af is.”

Over die app gesproken … begin 2014 vertelde je in De Wereld Draait Door dat je jouw app ziet als jouw podium. Waarom gebruik je een app als middelpunt van de communicatie met je fans?

“Een app geeft je de mogelijkheid om op een veelzijdige manier te communiceren, denk aan foto’s van concerten, video’s van tv-opnamen en nieuws. Het is bovendien laagdrempelig in het gebruik en je kunt je fans op één centrale plek verrassen met nieuwe muziek, acties en aankondigingen.”

Je kunt tegenwoordig uit veel partijen kiezen om een app te ontwikkelen. Waarom ben je uiteindelijk met Tiny Orca in zee gegaan?

“Ik werkte al enige tijd prettig samen met DeCDperserij.nl, het zusterbedrijf van Tiny Orca. Toen de ontwikkeling van een app ter sprake kwam, merkte ik dat we er eenzelfde visie op na hielden. Tiny Orca is bovendien erg betaalbaar, je merkt dat alle medewerkers goed thuis zijn in de muziekindustrie en ze zitten bovenop de laatste digitale ontwikkelingen.”

Wat kunnen we nog meer van je app verwachten?

“Mijn app ga ik steeds meer gebruiken als first point of contact. Nieuwe videoclips, concertregistraties, aankondigingen van optredens … you name it en mijn fans zullen het daar als eerste terug vinden. Bovendien heb ik nog wat plannen om de app in te zetten voor unieke (win)acties, dus ik hoop dan ook dat zo veel mogelijk mensen ‘m downloaden! De app is overigens beschikbaar voor Android toestellen, iPhone en de iPad.”

Indieplant DeCDPerserij.nl
Geschreven door

Indieplant DeCDPerserij.nl

Wij geloven in muzikanten. Wij geloven in de manier waarop muzikanten de wereld om zich heen kunnen veranderen, met gevoel voor geluid, passie en de liefde voor het creëren. Met diezelfde passie, liefde en vakmanschap dragen wij bij aan het succes van onze klanten. Ondersteunt door onze producten hebben onze klanten de ruimte om hun geluid met fans te delen, op een manier die raakt. Hierdoor kunnen zij groeien in hun succes.

DeCDPerserij.nl

Geef een reactie

Meld je aan om te reageren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>