Colney Hatch releaset grensoverschrijdend live album

Colney Hatch cover

 

De leden van Colney Hatch houden niet van ‘doe maar gewoon’. Vandaar dat hun band al veertig jaar de titel draagt van het gelijknamig Engels gekkengesticht.  Vandaar dat de muzikanten de lente van hun muzikale loopbaan beleven nu zij de zestig gepasseerd zijn. En vandaar dat zij buiten de lijnen kleuren van de geijkte muzikale genres. Op het album dat zij opnamen met de Backyard Bigband; ‘Live at Grenswerk’, brengen zij een swingende mix van jazz, funk, soul, salsa en blues ten gehore. Colney Hatch durft grenzen te overschrijden en rockt minstens net zo vurig als vroeger. 

Grensoverschrijdende sound
Bewegingloos luisteren naar ‘Live at Grenswerk’. Petje af als het je lukt. Verzetten heeft geen zin als je het album van Colney Hatch door je speakers hoort schallen. De twaalf bandleden, plus Bigband en special guest nemen je mee op een veelzijdig muzikaal avontuur. Onderweg word je weggeblazen door de bigband, tref je gierende gitaren en wordt je uitgenodigd door de aanstekelijke zang van voorman Ben Fikkert. Van de paden der jazzmuziek, via uitstapjes van funky bass lines, naar een waterval van swingende salsa: als luisteraar verveel je je geen moment. De reis waartoe ‘Live at Grenswerk’ uitnodigt overschrijdt heel wat muzikale grenzen. Stilzitten is voor zowel band als publiek geen optie.

Grensverleggende uitgave
Niet alleen de muziek, maar ook de uitgave van het release streelt de zintuigen. Want waarom de Colney fans enkel een plezier doen met een live cd, als je er ook een lp en dvd bij aan kunt bieden? De bandleden –het zal je niet zijn ontgaan- houden niet van beperkingen. Dus kun je de opnames van ‘Live at Grenswerk’ zowel in je cd-speler als op vinyl beluisteren. Om je helemaal het gevoel te geven dat je bij het feestje in het Venlose Grenswerk aanwezig bent, tref je ook een dvd van het optreden bij het album. En dat allemaal in een prachtig vormgegeven gatefold klaphoes.

Verder vooruit
Hoewel Colney Hatch niet van gister is, gaan ze een aardige tijd terug. Het is al meer dan veertig(!) jaar geleden dat de band de spotlights zag. Toen, nog groen als gras, waren de swingende studenten al verantwoordelijk voor menig avondje het-dak-eraf. Nadat ieder diens weg ging, kruisten de paden zich decennia later opnieuw. De muzikale match was er nog steeds, of misschien zelfs meer dan ooit tevoren. Een uit de hand gelopen reünie resulteerde in nieuwe optredens, nieuwe opnames en nu dus is een spetterend live album. Colney Hatch staat niet stil.

Grensoverschrijdend samenwerken
Alsof het allemaal nog niet genoeg is: Het livealbum is niet alleen een product gemaakt in Grenswerk, en een resultaat van het werken aan (muzikale) grenzen. Ook werden er letterlijk, bij de podiumbezetting in Grenswerk, grenzen overschreden. De gevierde Nepalese gitarist Hari Maharjan geeft namelijk een gastperformance. Onder de indruk als Colney Hatch is van de virtuoos, zet de samenwerking zich voort. Terwijl ‘Live at Grenswerk’ vanaf heden beschikbaar is bij onder andere Bol.com, werkt de band inmiddels aan een nieuwe release met Hari Maharjan. Maar daarover later meer…

Voetjes van de vloer?
Wil je ontdekken of het je lukt stil te blijven zitten op de swingende sound van Colney Hatch? Ga dan voor een voorproefje naar colneyhatch.nl of check Spotify. Je bestelt ‘Live at Grenswerk’ via Bol.com of de betere muziekzaak.

DeCDPerserij.nl
Geschreven door

DeCDPerserij.nl

Wij geloven in muzikanten. Wij geloven in de manier waarop muzikanten de wereld om zich heen kunnen veranderen, met gevoel voor geluid, passie en de liefde voor het creëren. Met diezelfde passie, liefde en vakmanschap dragen wij bij aan het succes van onze klanten. Ondersteunt door onze producten hebben onze klanten de ruimte om hun geluid met fans te delen, op een manier die raakt. Hierdoor kunnen zij groeien in hun succes.