Vind, verras en verover fans met vinyl

record-1428003_1920

Het zal je niet zijn ontgaan. Vinyl is hot and happening. Doe hier als muzikant je voordeel mee. Juist in het digitale tijdperk is het een geweldig idee om een elpee uit te brengen. We geven je drie redenen:

  1. De cijfers

Nu streaming de norm is geworden voor muziekconsumptie, verwacht je misschien niet dat de markt voor fysieke muziekdragers groeit. Toch is dat zo, becijferde het NVPI. De oorzaak? De revival van vinyl. De verkoop van ‘fysiek’ steeg afgelopen jaar met 2,4%. Dat lijkt misschien geen indrukwekkend percentage. Toch is dat het -met kelderende verkoopcijfers voor cd en MP3- wel. Deze groei was slechts mogelijk omdat de verkoop van vinyl in een jaar tijd verdubbelde. Het aantal platenzaken groeit en  het best verkochte audioapparaat op Amazon is de pick-up. Vinyl verkeert op een hoogtepunt. 

  1. De toekomst

Dat de hernieuwde interesse voor vinyl geen stuiptrekking is van een verlangen naar vroeger blijkt uit de leeftijd van elpee-consumenten. Niet alleen The Beatles gaan als zoete broodjes over de toonbank. Ook Justin Bieber fans weten de weg naar de wax te vinden. Een jong publiek voor het vinyl belooft dat de fysieke plaat niet weggeconcurreerd wordt door streaming. Om met Junte –Sticks- Uiterwijk te spreken: muziek luisteren op vinyl is als water drinken uit een mooie karaf. Er zullen altijd mensen zijn die liever uit die karaf drinken dan uit de kraan.

  1. De beleving

En daarmee zijn we bij de derde reden gekomen waarom muziek uitbrengen op vinyl een goed idee is. Er is niets wat het gevoel kan vervangen van het luisteren van je favoriete muziek op plaat. Het is wat ons betreft een verrijking dat we online snel en eenvoudig toegang hebben tot heel veel muziek. Maar ach, die platenzaak. Het bladeren door de bakken, de geur van de hoes en het ontdekken van nieuwe muziek. In een tasje mee naar huis. Telefoon uit, een drankje erbij, plaat op de speler, de naald die daalt, draaien maar. Je zou er zin in krijgen. Ofwel: Een elpee is meer dan muziek. Ze geeft je- van het de platenzaak, via het artwork tot de platenspeler- een beleving.  Laat jouw fans dit ook beleven met jouw muziek. Met de ervaring van vinyl schep je een band tussen jouw muziek en jouw luisteraar die online ondenkbaar is.

 

Als jij wilt dat jouw fans jouw muziek niet alleen beluisteren, maar ook beleven, dan is vinyl een prima plan. Laat ons je helpen om deze in jouw stijl en met de beste kwaliteit uit te brengen. Van opnames, tot mastering en van vormgeving tot productie staat Indieplant DeCDPerserij.nl voor je klaar.

Indieplant DeCDPerserij.nl
Geschreven door

Indieplant DeCDPerserij.nl

Wij geloven in muzikanten. Wij geloven in de manier waarop muzikanten de wereld om zich heen kunnen veranderen, met gevoel voor geluid, passie en de liefde voor het creëren. Met diezelfde passie, liefde en vakmanschap dragen wij bij aan het succes van onze klanten. Ondersteunt door onze producten hebben onze klanten de ruimte om hun geluid met fans te delen, op een manier die raakt. Hierdoor kunnen zij groeien in hun succes.

DeCDPerserij.nl

Geef een reactie

Meld je aan om te reageren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>