xxx

Houd rekening met langere levertijden.
Grondstoffen Er heerst een schaarste op polycarbonaat en papierpulp, grondstoffen van cd's en drukwerk. CD/DVD Op het moment is de gemiddelde productietijd van een CD/DVD productie 15 werkdagen. Spoedproducties zijn mogelijk. We raden je aan om tijdig met je project te starten. We hopen op je begrip voor deze situatie.
Vinyl Door de enorme vraag naar vinyl zijn de levertijden langer dan normaal. Houd rekening met een productietijd van 4 maanden voor 7" vinyl en 7-9 maanden voor 12" vinyl. Bezorgdiensten Verder merken we dat de transportsector op het moment overbelast is, waardoor leveringen soms enkele dagen langer duren dan verwacht.

Je muziek op Spotify?

Online Distributie

Wil je jouw muziek op Spotify, Apple Music en al die andere muziekplatformen? We distribueren alweer bijna tien jaar naar zo'n 200 internationale muziekplatformen voor het streamen of downloaden van je muziek. En 100% van de inkomsten zijn voor jou!

Koop distributie

ShazamBeatportApple MusicSpotifyTidalGoogle MusicYouTubeAmazon MusicDeezer7DigitalSoundCloudNapster

Hoe werkt het?

Nadat we de geluidsbestanden, album cover afbeelding en release informatie van je hebben ontvangen, voeren we de distributie voor je uit. Jouw release verschijnt op de verschillende muziekplatformen op jouw opgegeven releasedatum. Je ontvangt maandelijks een overzicht van je streams en downloads en jouw inkomsten worden naar je overgemaakt.

Veelgestelde vragen

Wat kost online distributie?
De kosten voor een distributie van een release is €99 per jaar, ongeacht of het een single, EP of album betreft, met een maximum van 30 nummers per release.
Wat gebeurt er na het jaar?
Na het jaar blijft jouw release gewoon online staan, beschikbaar voor jouw fans om te streamen en downloaden, alleen stopt de uitkering van de inkomsten. Als je eventuele inkomsten wilt blijven ontvangen na het jaar kun je jouw contractperiode verlengen voor €99 per jaar.
Wat moet ik aanleveren voor een distributie?

Voor de digitale distributie van je release hebben we het volgende van je nodig.

  1. Ingevuld distributie-formulier
  2. Geluidsbestanden (44.1kHz (geen 48kHz) stereo WAV-bestanden)
  3. Album cover afbeelding (3000x3000 pixels JPG-afbeelding)
  4. Getekend distributie-overeenkomst

De rest van de aanleverspecificaties kun je lezen als je ingelogd bent.

Inloggen
Naar welke platformen wordt er gedistribueerd?

Jouw muziek wordt gedistribueerd naar de volgende muziekplatformen.

7Digital
Alibaba
Amazon
Anghami
Apple Music
AWA
Beatport
Bmat
Boomplay
Bugs!
Deezer
DJ Monitor
Facebook
Fizy
GrooveFox
Hungama
iHeartRadio
iMusica
Jaxsta
Joox
Juno
Kakao / MelOn
KkBox
Kuack Media
LINE Music
Mixcloud
Naver Music
NetEase Cloud Music
Neurotic Media
Nuuday
Pandora
Qobuz
Rhapsody
Saavn
Shazam
Simfy Africa
Sirius XM
Slacker
Soundcloud
SoundMouse
Spotify
Stellar Entertainment
Tencent
Tidal
TikTok / Resso
TIM Music
TouchTunes
TrackDrip
Ultimate China
UMA / VK
Yandex

Houd er rekening mee dat veel van deze muziekplatformen ook weer dochter-platformen hebben, bijvoorbeeld speciaal voor bepaalde genres.

Ondanks dat er naar al deze platformen wordt gedistribueerd bepaalt elk platform zelf welke releases ze wel en welke niet accepteren. Sommige platformen accepteren bijvoorbeeld alleen muziek met bepaalde genres, andere alleen instrumentale muziek etcetera.
Hoeveel inkomsten kan ik verwachten?
De netto opbrengsten van een stream en download verschilt op platform tot platform en zelfs van dag op dag. Echter kun je €0,003 per stream hanteren om een indicatie te berekenen. Worden jouw nummers dus totaal 100.000 keer gestreamd dan zal dit je ongeveer €300 opleveren.
Wanneer wordt ik uitbetaald?

Elke maand ontvang je een email met de streaming en download statistieken, waar je tevens kunt zien hoeveel jouw muziek heeft omgezet. Dit wordt direct uitgekeerd (op jouw opgegeven bankrekening) zodra € 100 wordt bereikt.

Wordt dit bedrag niet bereikt dan schuiven je inkomsten gewoon door naar de volgende maand. Houdt er rekening mee dat als je er niet voor kiest om jouw distributie na afloop van de distributieperiode te verlengen, de inkomsten niet worden uitgekeerd.
Hoe maak ik een Spotify artiestenprofiel aan?

Zodra jouw muziek is gedistribueerd en verwerkt door Spotify (meestal duurt dit enkele dagen) kun je jouw Spotify artiestenprofiel claimen zodat je daar foto's en een biografie kunt plaatsen en jouw realtime streaming statistieken kunt inzien.

Gebruik onderstaande knop om jouw profiel te claimen.

Spotify artiestenprofiel claimen
Hoe maak ik een Apple Music artiestenprofiel aan?

Zodra jouw muziek is gedistribueerd en verwerkt door Apple Music (meestal duurt dit zo'n 3 weken) kun je jouw Apple Music artiestenprofiel claimen zodat je daar foto's en een biografie kunt plaatsen en jouw realtime streaming statistieken kunt inzien.

Gebruik onderstaande knop om jouw profiel te claimen.

Apple artiestenprofiel claimen

Onze laatste distributies

123456

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

Zoek je wat anders? Neem gerust even contact met ons op, alles is mogelijk!
Digipack vijfluik
Slipcase
Gekleurde tray
Inside-out
Zilver folie
Goud folie
Calqueerpapier
Wallet in digisleeve
Glow in the Dark
ContactVerkoop