xxx

Houd rekening met langere levertijden.
Grondstoffen Er heerst een schaarste op polycarbonaat en papierpulp, grondstoffen van cd's en drukwerk. CD/DVD Op het moment is de gemiddelde productietijd van een CD/DVD productie 15 werkdagen. Spoedproducties zijn mogelijk. We raden je aan om tijdig met je project te starten. We hopen op je begrip voor deze situatie.
Vinyl Door de enorme vraag naar vinyl zijn de levertijden langer dan normaal. Houd rekening met een productietijd van 4 maanden voor 7" vinyl en 7-9 maanden voor 12" vinyl. Bezorgdiensten Verder merken we dat de transportsector op het moment overbelast is, waardoor leveringen soms enkele dagen langer duren dan verwacht.

De perfecte master maken.

Voor het produceren van jouw CD, DVD, Vinyl of Blu-Ray is er een master image nodig. Dit is een digitale versie van jouw master disk. De master image upload je eenvoudig naar onze servers en gebruiken we vervolgens voor het persen of dupliceren van jouw project. Heb je ondersteuning nodig? Neem even contact met ons op, we helpen je graag verder.

Wat voor productie ga je maken?

Audio CD
Data CD
Data DVD
Video DVD
Vinyl
Blu-Ray
1

WAV bestanden

Voor een vinyl productie hebben we de beste kwaliteit WAV, AIF of AIFF bestanden nodig, met als bestandsnaam 'A01-TITEL.WAV' waar 'A' de kant van je plaat is en '01' de volgorde van het nummer per kant is. (Bij twee platen zijn kanten 1 en 2 van de tweede plaat: C en D.)

1. Bestandstype

Voor de productie van jouw vinyl hebben we jouw muziek als WAV, AIF of AIFF bestanden nodig. Andere type geluidsbestanden zoals FLAC en MP3 kunnen we niet verwerken.

2. Specificaties

Voor het allerbeste resultaat zorg je ervoor dat de geluidsbestanden naast stereo zijn, een samplefrequentie van 192 kHz en een bitrate (als het ware de 'resolutie') van 24-bit hebben.

Veel masteraars leveren 96 kHz 24-bit WAV bestanden. De kwaliteit hiervan is zeer goed en kunnen uitstekend voor je vinyl productie worden gebruikt.

Als je 48 kHz 24-bit (DVD-kwaliteit) of 44.1 kHz 16-bit (CD-kwaliteit) geluidsbestanden hebt, kun je die ook gebruiken voor je productie.

Het heeft geen zin om je geluidsbestanden om te zetten naar een hogere samplefrequentie of bitrate dan waarin ze zijn opgenomen.

3. Benaming

Om ervoor te zorgen dat jouw nummers op de juiste volgorde en de juiste kanten van het vinyl terechtkomen, is de benaming van je WAV-bestanden essentieel. Hieronder volgt uitleg over de correcte benaming van jouw WAV-bestanden.

A01-TRACKTITEL.WAV

• Vinylzijde
De bestandsnaam begint met de letter A of B voor de A- of B-kant van je plaat. Bij twee platen gebruik je C en D om de voor- en achterkant van de tweede plaat aan te geven.

• Tracknummer
Daarna vermeld je de volgorde van het nummer op deze kant. Begin nummers tot 10 met een 0. Begin bij een nieuwe zijde steeds bij 01.

• Tracknaam
Optioneel: Je kunt de naam van je nummer in je bestandsnaam plaatsen. Dit is handig ter controle. Begin met een - voor de leesbaarheid.

Meer info ▾
Toon minder ▴
2

Master uploaden

Als jouw WAV-bestanden klaar zijn voor productie dan kun je ons deze bestanden toesturen. Dit doe je eenvoudig online met onderstaande knop. Zoek het project op waarvoor je wilt aanleveren, klik op 'Volgende stap' en vervolgens op 'Master aanleveren' en dan op 'Upload master'. Beantwoord daar nog een paar controlevragen en upload je geluidsbestanden.

Als we je master bestanden hebben ontvangen en ze zijn goedgekeurd voor productie ontvang je bevestiging per email. Als er iets niet in orde is nemen we natuurlijk contact met je op.

Wil je een Blu-Ray produceren?

Neem dan even contact met ons op. Voor Blu-Rays gelden namelijk specifieke aanleverspecificaties.

1

Brand een master disk*

Het maken van een perfecte master image begint altijd met het branden van een fysieke master disk. Brand jouw geluidsbestanden op een lege CD en ga naar de volgende stap.

* Kun of wil je geen CD branden? Je kunt ook gebruik maken van de gratis proefversie van Sonoris DDP Creator om van jouw WAV-bestanden direct een master image te maken. Zo hoef je geen CD te branden en kun je ons direct het zogenaamde DDP-bestand toesturen.
!

Belangrijk!

Brand je CD als audio-CD en niet per ongeluk als MP3- of data-CD. Bij voorkeur brand je de CD met Nero of Toast maar je kunt ook eenvoudig met Windows Media Player of iTunes audio-CD's branden. Controleer je CD na het branden dat deze goed afspeelt in een CD-speler.

1. Bestandstypen

Zorg voor de beste kwaliteit ongecomprimeerde geluidsbestanden zoals WAV en AIF.

We raden je stellig af om gecomprimeerde bestanden zoals MP3, WMA of M4A te gebruiken omdat deze een slechtere geluidskwaliteit hebben.

2. Specificaties

Zorg voor het beste resultaat dat de geluidsbestanden naast stereo zijn, een samplefrequentie van 44.1 kHz en een bitrate van 16-bit PCM hebben.

Een audio-cd wordt namelijk met exact die specificaties gebrand en zo krijg je bij het branden geen kwaliteitsverlies.

3. Soort CD

Gebruik bij voorkeur 80 minuten CD-R (CD-Recordable) schijven.

We adviseren geen 74 minuten CD-R of CD-RW (herschrijfbare) schijven te gebruiken. Deze zijn vaak van mindere kwaliteit. Natuurlijk gebruik je ook geen DVD om je audio-CD op te branden.

4. Brandmethode

Kies altijd specifiek voor Audio-CD.

Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je CD per ongeluk als Data-CD of MP3-CD wordt gebrand waardoor deze niet op alle CD-spelers kan worden afgespeeld.

5. CD tekst

Sleep jouw geluidsbestanden in het programma en vul de CD-naam in en vul voor elk nummer de juiste Titel en Artiest.

Deze informatie zal door bepaalde CD-spelers worden gelezen en getoond.

6. Brandprogramma

Brand je audio-cd bij voorkeur met Gear (Windows), Nero (Windows) of Toast (Mac).

Dit zijn betaalde programma's. Je kunt op eigen risico andere software gebruiken mits je je master CD uitvoerig test.

Meer info ▾
Toon minder ▴
2

Controleer de master disk

Als je een master disk hebt gebrand, doe je er goed aan om deze zorgvuldig te controleren. Speel je CD af in een CD-speler en controleer dat hij goed speelt en er geen foutjes zitten in de volgorde van je nummers en als je CD-teksten hebt toegevoegd, dat deze (bijvoorbeeld in je auto-radio) worden getoond. Als je merkt dat de CD niet goed afspeelt, brand de CD dan opnieuw.

3

Master image maken

Van je master disk maak je nu een digitale versie om ons via het internet toe te sturen. Gebruik bij voorkeur ImgBurn om je master image te maken. Let op dat je niet van je geluidsbestanden een master image maakt, maar van een fysieke audio-CD.

• ImgBurn

Nu dat je een goeie master disk hebt, kun je hier een master image van maken met het gratis programma ImgBurn (Windows). Dit is heel eenvoudig. Stop de CD in je computer en klik op Disk to Image. Het is slim om nu een nieuwe map te maken waar de master image bestanden worden geplaatst. Het programma maakt nu een master image op basis van je master disk. Dit kan even duren. Let op dat de bestanden die ImgBurn maakt niet worden aangepast en zo naar ons kunnen worden doorgezet.

• Andere software

Je kunt natuurlijk ook andere software gebruiken om je master image mee te maken. Echter raden we je aan om ImgBurn op Windows te gebruiken vanwege de eenvoud en goede prestaties van het programma.

Meer info ▾
Toon minder ▴
4

Master image uploaden

Nu dat je een master image hebt kun je ons deze bestanden toesturen.

Je master image bestaat voor een audio-cd altijd uit meerdere bestanden. We hebben al die bestanden nodig voor de productie van je CD:

• ImgBurn

Als je met ImgBurn een image hebt gemaakt dan zijn dit twee of drie bestanden: een CUE, een BIN en meestal ook een CDT bestand. Stuur ons al deze bestanden op en let op dat je ze niet van naam wijzigt.

• DDP image

Als je met een ander programma een DDP image hebt gemaakt of een DDP image van een mastering bedrijf hebt ontvangen, dan zal deze image altijd een aantal bestanden betreffen. Al deze bestanden zijn nodig voor de productie dus stuur ons ze allemaal toe.

Meer info ▾
Toon minder ▴

Gebruik de knop hieronder om ons je master image toe te sturen. Dit doe je eenvoudig online met onderstaande knop. Zoek het project op waarvoor je wilt aanleveren, klik op 'Volgende stap' en vervolgens op 'Master aanleveren' en dan op 'Upload master'. Beantwoord daar nog een paar controlevragen en upload je master image.

Als we je master image hebben ontvangen zullen we deze nog op technische foutjes controleren zoals corrupte data. Als er iets niet in orde is nemen we natuurlijk contact met je op. Let op dat we geen controle uitvoeren over bijvoorbeeld geluidsvolumes en de volgordes van je tracks. We laten het je natuurlijk ook weten wanneer jouw master is goedgekeurd voor productie.

1

Brand een fysieke master disk

Het maken van een perfecte master image begint altijd met het branden van een fysieke master disk. Brand jouw data op de juiste manier op een lege CD en ga naar de volgende stap.

Brandmethode

Brand je CD altijd specifiek als Data-CD.

Het kiezen van een andere optie kan een ongewenst resultaat hebben.

Brandprogramma

We raden je aan om te branden met ImgBurn (Windows) of Burn (Mac).

Beide zijn goeie gratis programma's. Je kunt op eigen risico andere software gebruiken mits je je master CD uitvoerig test. We raden je echter af om Nero te gebruiken omdat dit programma data-CD's op een afwijkende manier brandt.

Soort CD

Gebruik bij voorkeur CD-R (CD-Recordable) schijven met ruimte voor 700 MB data.

We adviseren geen CD-RW (herschrijfbare) schijven te gebruiken. Deze zijn vaak van mindere kwaliteit.

Let op: Gebruik ook geen DVD-R om CD-data op te branden. Dit kan problemen in de verwerking van je master veroorzaken.

Meer info ▾
Toon minder ▴
2

Controleer de master disk

Als je een master disk hebt gebrand, doe je er goed aan om deze zorgvuldig te controleren. Stop de CD in je computer en controleer of de bestanden goed zijn gebrand. Als je merkt dat de CD niet goed lijkt te werken of de gebrandde bestanden niet zichtbaar zijn, brand de CD dan opnieuw.

3

Master image maken

Van je master disk maak je nu een digitale versie om ons via het internet toe te sturen. Gebruik bij voorkeur ImgBurn om je master image te maken.

• ImgBurn

Nu dat je een goeie master disk hebt, kun je hier een master image van maken met het gratis programma ImgBurn (Windows). Dit is heel eenvoudig. Stop de CD in je computer en klik op Disk to Image. Het is slim om nu een nieuwe map te maken waar de master image bestanden worden geplaatst. Het programma maakt nu een master image op basis van je master disk. Dit kan even duren.

• Andere software

Je kunt natuurlijk ook andere software gebruiken om je master image mee te maken. Echter raden we je aan om ImgBurn op Windows te gebruiken vanwege de eenvoud en goede prestaties van het programma.

Meer info ▾
Toon minder ▴
4

Master image uploaden

Nu dat je een master image hebt kun je ons dit of deze bestanden toesturen.

• ImgBurn

Als je met ImgBurn een image hebt gemaakt dan is er een ISO bestand aangemaakt. Stuur ons dit bestand op.

• DDP image

Als je met een ander programma een DDP image hebt gemaakt of een DDP image van een mastering bedrijf hebt ontvangen, dan zal deze image altijd een aantal bestanden betreffen. Al deze bestanden zijn nodig voor de productie dus stuur ons ze allemaal toe.

Meer info ▾
Toon minder ▴

Gebruik de knop hieronder om ons je master image toe te sturen. Dit doe je eenvoudig online met onderstaande knop. Zoek het project op waarvoor je wilt aanleveren, klik op 'Volgende stap' en vervolgens op 'Master aanleveren' en dan op 'Upload master'. Beantwoord daar nog een paar controlevragen en upload je master image.

Als we je master image hebben ontvangen zullen we deze nog op technische foutjes controleren zoals corrupte data. Als er iets niet in orde is nemen we natuurlijk contact met je op. We laten het je natuurlijk ook weten wanneer jouw master is goedgekeurd voor productie.

1

Brand een fysieke master disk

Het maken van een perfecte master image begint altijd met het branden van een fysieke master disk. Brand jouw data op de juiste manier op een lege DVD en ga naar de volgende stap.

Brandmethode

Brand je DVD altijd specifiek als Data-DVD.

Het kiezen van een andere optie kan een ongewenst resultaat hebben.

Brandprogramma

We raden je aan om jouw DVD te branden met Gear (Windows) of Toast (Mac).

Beide zijn goeie gratis programma's. Je kunt op eigen risico andere software gebruiken mits je je master DVD uitvoerig test. We raden je af om Nero te gebruiken omdat dit programma data-DVD's op een afwijkende manier brandt.

Soort DVD

Als je een standaard DVD (4,7GB) wilt produceren, brand dan je master op een lege DVD±R schijf.
Als je een dubbel-laags DVD-9 (8,4GB) wilt produceren, brand dan je master dan op een DVD±R Dual Layer schijf.

We raden je af om DVD±RW (herschrijfbare) schijven te gebruiken. Deze zijn vaak van mindere kwaliteit.

Meer info ▾
Toon minder ▴
2

Controleer de master disk

Als je een master disk hebt gebrand doe je er goed aan om deze zorgvuldig te controleren. Stop de DVD in je computer en controleer of de bestanden goed zijn gebrand. Als je merkt dat de DVD niet goed lijkt te werken of de gebrandde bestanden niet zichtbaar zijn, brand de DVD dan opnieuw.

3

Master image maken

Van je master disk maak je nu een digitale versie om ons via het internet toe te sturen. Gebruik bij voorkeur ImgBurn om je master image te maken.

• ImgBurn

Nu dat je een goeie master disk hebt, kun je hier een master image van maken met het gratis programma ImgBurn (Windows). Dit is heel eenvoudig. Stop de DVD in je computer en klik op Disk to Image. Het is slim om nu een nieuwe map te maken waar de master image bestanden worden geplaatst. Het programma maakt nu een master image op basis van je master disk. Dit kan even duren.

• Andere software

Je kunt natuurlijk ook andere software gebruiken om je master image mee te maken. Echter raden we je aan om ImgBurn op Windows te gebruiken vanwege de eenvoud en goede prestaties van het programma.

Meer info ▾
Toon minder ▴
4

Master image uploaden

Nu dat je een master image hebt kun je ons dit of deze bestanden toesturen.

• ImgBurn

Als je met ImgBurn een image hebt gemaakt dan is er een ISO bestand aangemaakt. Stuur ons dit bestand op.

• DDP image

Als je met een ander programma een DDP image hebt gemaakt of een DDP image van een mastering bedrijf hebt ontvangen, dan zal deze image altijd een aantal bestanden betreffen. Al deze bestanden zijn nodig voor de productie dus stuur ons ze allemaal toe.

Meer info ▾
Toon minder ▴

Gebruik de knop hieronder om ons je master image toe te sturen. Dit doe je eenvoudig online met onderstaande knop. Zoek het project op waarvoor je wilt aanleveren, klik op 'Volgende stap' en vervolgens op 'Master aanleveren' en dan op 'Upload master'. Beantwoord daar nog een paar controlevragen en upload je master image.

Als we je master image hebben ontvangen zullen we deze nog op technische foutjes controleren zoals corrupte data. Als er iets niet in orde is nemen we natuurlijk contact met je op. We laten het je natuurlijk ook weten wanneer jouw master is goedgekeurd voor productie.

Heb je al een master?
Mocht jouw DVD door een video-bedrijf worden gemaakt, vraag dan of ze je een master image kunnen toesturen. Controleer goed dat deze master image een ISO of DDP master betreft en niet bijvoorbeeld losse video bestanden en ga door naar Stap 4.
1

Brand een fysieke master disk

Het maken van een perfecte master image begint altijd met het branden van een fysieke master disk. Brand jouw data op de juiste manier op een lege DVD en ga naar de volgende stap.

Brandmethode

Welk brandprogramma je ook gebruikt, kies altijd specifiek voor Video-DVD bij het branden van je DVD. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je DVD als Data DVD wordt gebrand waardoor deze niet kan worden afgespeeld.

In Europa wordt voornamelijk PAL gebruikt als type video-DVD. Dit bepaald onder andere het aantal beelden per seconde. Als je NTSC kiest zal de DVD in de meeste Europese DVD-spelers niet afspelen.

Let op dat je nooit kiest voor High-Definition DVD-video. Dit klinkt mooi maar wordt door bijna geen DVD-speler ondersteund.

Brandprogramma

We raden je aan om jouw DVD te branden met Gear (Windows) of Toast (Mac).

Beide zijn goede maar betaalde programma's. Je kunt op eigen risico andere software gebruiken mits je je master DVD uitvoerig test.

Soort DVD

Als je een standaard DVD (4,7GB) wilt produceren, brand dan je master op een lege DVD±R schijf.
Als je een dubbel-laags DVD-9 (8,4GB) wilt produceren, brand dan je master dan op een DVD±R Dual Layer schijf.

We raden je af om DVD±RW (herschrijfbare) schijven te gebruiken. Deze zijn van vaak mindere kwaliteit.

Bestandstypen

Eenvoudig
De eenvoudigste manier van het maken van een Video-DVD is om een programma als Toast (Mac) te openen, daar voor DVD-Video te kiezen en hier video- en fotobestanden heen te slepen. Het DVD-menu kan in zo'n programma worden gemaakt en het video-materiaal zal voorafgaand aan het branden worden omgezet naar het juiste type videomateriaal.

Professioneel
Voor meer controle over het eindresultaat, maken professionals meestal zelf een zogenaamde 'VIDEO_TS' map welke dan een-op-een op een DVD gebrand kan worden. Zo'n map met daarin speciaal geëncodeerde videobestanden, wordt vaak door professionele editing-software aangemaakt.

Let op dat er expliciet voor Video-DVD wordt gekozen bij het branden van deze map naar de DVD. Anders zal er geen video- maar een data-DVD worden gebrandt welke niet op reguliere DVD-spelers kan worden afgespeeld.

Let op dat het maken van een map met de naam 'VIDEO_TS' en daarin jouw videobestanden plaatsen niet zal werken.

Meer info ▾
Toon minder ▴
2

Controleer de master disk

Als je een master disk hebt gebrand, doe je er goed aan om deze zorgvuldig te controleren. Speel je DVD af in een DVD-speler en controleer dat de beeldverhoudingen kloppen, hij geen haperingen vertoond en er geen foutjes zitten in bijvoorbeeld het menu. Als je merkt dat de DVD niet goed lijkt te werken, brand de DVD dan opnieuw.

Test je DVD vooral in een reguliere DVD-speler die op je tv is aangesloten. De DVD-speler in je computer kan namelijk een DVD met technische fouten soms wel afspelen waardoor je deze foutjes niet opmerkt.

Meer info ▾
Toon minder ▴
3

Master image maken

Van je master disk maak je nu een digitale versie om ons via het internet toe te sturen. Gebruik bij voorkeur ImgBurn om je master image te maken.

• ImgBurn

Nu dat je een goeie master disk hebt, kun je hier een master image van maken met het gratis programma ImgBurn (Windows). Dit is heel eenvoudig. Stop de DVD in je computer en klik op Disk to Image. Het is slim om nu een nieuwe map te maken waar de master image bestanden worden geplaatst. Het programma maakt nu een master image op basis van je master disk. Dit kan even duren.

• Andere software

Je kunt natuurlijk ook andere software gebruiken om je master image mee te maken. Echter raden we je aan om ImgBurn op Windows te gebruiken vanwege de eenvoud en goede prestaties van het programma.

Meer info ▾
Toon minder ▴
4

Master image uploaden

Nu dat je een master image hebt kun je ons dit of deze bestanden toesturen.

• ImgBurn

Als je met ImgBurn een image hebt gemaakt dan is er een ISO bestand aangemaakt. Stuur ons dit bestand op.

• DDP image

Als je met een ander programma een DDP image hebt gemaakt of een DDP image van een mastering bedrijf hebt ontvangen, dan zal deze image altijd een aantal bestanden betreffen. Al deze bestanden zijn nodig voor de productie dus stuur ons ze allemaal toe.

Let op dat bij een dubbel-laags DVD er één ISO of twee DDP master images moeten worden aangeleverd.

Meer info ▾
Toon minder ▴

Gebruik de knop hieronder om ons je master image toe te sturen. Dit doe je eenvoudig online met onderstaande knop. Zoek het project op waarvoor je wilt aanleveren, klik op 'Volgende stap' en vervolgens op 'Master aanleveren' en dan op 'Upload master'. Beantwoord daar nog een paar controlevragen en upload je master image.

Als we je master image hebben ontvangen zullen we deze nog op technische foutjes controleren zoals corrupte data. Als er iets niet in orde is nemen we natuurlijk contact met je op. We laten het je natuurlijk ook weten wanneer jouw master is goedgekeurd voor productie.

!

Master disk per post versturen

Mocht het je niet lukken om een disk image te maken, dan kun je ons ook de master disk toesturen per post. Wij zetten dan de master disk kosteloos om naar een goede master image om voor de productie te gebruiken.

Het maken van een master image is echter eenvoudig en kost minder tijd. Ook zijn er kosten en risico's verbonden aan het veilig versturen van je CD of DVD per post.

Postadres

DeCDPerserij.nl
De Star 6
1601 MH Enkhuizen
Nederland
!

Master laten maken

Wil je dat wij jouw master maken? Geen probleem. We maken snel en voordelig de perfecte master op basis van losse audio-, video- of data-bestanden.

Zoek je wat anders? Neem gerust even contact met ons op, alles is mogelijk!
Digipack vijfluik
Slipcase
Gekleurde tray
Inside-out
Zilver folie
Goud folie
Calqueerpapier
Wallet in digisleeve
Glow in the Dark
ContactVerkoop