xxx

Houd rekening met langere levertijden.
Grondstoffen Er heerst een schaarste op polycarbonaat en papierpulp, grondstoffen van cd's en drukwerk. CD/DVD Op het moment is de gemiddelde productietijd van een CD/DVD productie 15 werkdagen. Spoedproducties zijn mogelijk. We raden je aan om tijdig met je project te starten. We hopen op je begrip voor deze situatie.
Vinyl Door de enorme vraag naar vinyl zijn de levertijden langer dan normaal. Houd rekening met een productietijd van 4 maanden voor 7" vinyl en 7-9 maanden voor 12" vinyl. Bezorgdiensten Verder merken we dat de transportsector op het moment overbelast is, waardoor leveringen soms enkele dagen langer duren dan verwacht.

Je muziek op de radio?

Radio Plugging

Wil je jouw kansen vergroten om je muziek op de radio te krijgen? Kies dan voor radio plugging en breng jouw muziek onder de aandacht van ons netwerk van meer dan 160 landelijke en regionale Nederlandse radiostations.

Makkelijk geregeld bij jouw CD productie

Laat je bij ook cd's of vinyl maken? Dan is het activeren van radio plugging heel eenvoudig. De kosten voor het pluggen van jouw nummer is €99. Hiervoor wordt je muziek 3 maanden lang beschikbaar voor ons hele netwerk van radiostations en ontvang je na de eerste maand een overzicht van het aantal streams, downloads en likes door de aangesloten radiodj's aan het eind van de pluggingperiode.

Wil je graag muziek pluggen? Hieronder kun je losse plugging bestellen.
Radio plugging bestellenBel gerust

Heb je al toegang hebt gekregen tot deze dienst? Log dan nu in.
Inloggen

Wat is Radio Plugging?

Radio Plugging is het verspreiden van (nieuwe) liedjes naar radiostations, om airplay te stimuleren. Alle muziek die we pluggen worden 3 maanden lang beschikbaar voor alle aangesloten radio stations om te beluisteren, liken en downloaden om op de radio te draaien.

Vergroot je kans op airplay
Dat is de kracht van radio plugging

Hoe werkt het?

Labels maar ook individuele artiesten kunnen nummers bij ons aanmelden die wij vervolgens weer verspreiden. Alle radiostations naar wie wij pluggen hebben een betaald lidmaatschap bij ons, die hen toegang geeft tot een continue vernieuwende lijst met (Nederlandse) muziek. Elke maand ontvangen zij een email met ons met een overzicht van de nieuwe releases binnen het genre waarop elk radiostation zich heeft aangemeld. Ook kunnen ze op elk moment inloggen om actief te zoeken naar de nieuwste hits. Zo ontdekken radiostations elke maand weer de nieuwste releases die ze vervolgens kunnen selecteren om te draaien op de radio.

Als een radiostation een nummer goed vind kan het die 'liken' en vervolgens downloaden. Hoe vaker muziek op ons platform wordt geliked en gedownload, hoe hoger die komt te staan in onze hitlijsten. Uiteraard is het dus zaak dat je alleen je allerbeste (en nieuwste) muziek plugt.

Als we jouw muziek mogen pluggen kun je hierbij aangeven vanaf welke datum jouw muziek 3 maanden beschikbaar moet worden voor de radiostations.

Rapportage

In tegenstelling tot een radiomailing (waarbij radiostations worden overladen met emails van pluggers en waarbij je geen idee hebt welk nummer de interesse heeft gewekt) ontvang je een maand nadat jouw plugging is gestart een overzicht per email waarin je precies kunt zien welke radiostations jouw nummer hebben gestreamd, gedownload en geliked. - Nieuwe releases worden vooral in de eerste twee weken gestreamd en gedownload, dus om te voorkomen dat je de hele 3 maanden waarin jouw release beschikbaar is hoeft te wachten, sturen we je de rapportage al na een maand.

Veelgestelde vragen

Naar welke radiostations wordt er geplugged?

Er zijn ongeveer 160 nationale en regionale radiostations op ons netwerk aangesloten, waaronder Radio 3FM, Sky Radio, Radio Veronica, 100% NL, Slam! FM en QMusic.

Je kunt inloggen om de complete lijst met aangesloten radiostations te bekijken.

Inloggen
Wat kost een radio plugging?
Radio plugging kost €99 per nummer. Bij het afnemen van plugging van meerdere nummers zijn alle volgende nummers €75 per stuk.
Hoe lang wordt mijn muziek geplugd?
Jouw track wordt 3 maanden lang beschikbaar gesteld voor alle aangesloten radiostations. Je kunt zelf een datum opgeven wanneer deze periode moet starten.
Wat is airplay?
Airplay is het aantal keren dat jouw nummer op radiostations wordt gedraaid. Elke keer dat jouw nummer wordt gedraaid heet een 'spin'.
Wat is een ISRC-code?
Om airplay te kunnen meten moet elk nummer dat wordt geplugged voorzien zijn van een ISRC-code. Die is uniek voor elk nummer en wordt gebruikt voor het registreren van plays. Heb je nog geen ISRC-code dan maken wij die kosteloos voor je aan. Een ISRC-code bestaat uit 12 tekens en wordt samengesteld uit 2 tekens voor het land, dan 3 tekens voor de eigenaar van de ISRC-code, dan 2 getallen voor het jaartal en dan 5 getallen voor elk nummer.
Hoe werkt de rapportage?

Een maand nadat jouw plugging start ontvang je een email van ons met daarin een overzicht waarin je precies kunt zien welke radiostations jouw nummer hebben gestreamd, gedownload en geliked.

Omdat vooral de eerste twee weken nieuwe releases worden gestreamd en gedownload hebben we besloten om niet na het eind van de plugging periode van 3 maanden de rapportage te emailen, maar al na een maand. Na de eerste twee weken wordt er uit ervaring bijna geen muziek meer gestreamd of gedownload door de radiostations.

Stel dat je hebt aangegeven dat we op 1 januari moeten starten met pluggen dan ontvang je de rapportage de eerste werkdag na 31 januari per email.
Hoe weet ik of/hoe vaak mijn nummer wordt gedraaid op de radio?
Aan de hand van de ISRC-code wordt airplay bijgehouden door alle radiostations die je nummer draaien. Het bijhouden van de exacte hoeveelheid plays kan met betaalde internetdiensten zoals de 'World Airplay Radio Monitor' (WARM) en Soundcharts.com.
Wat zijn de aanleverspecificaties?

Om een nummer voor je te pluggen hebben we de volgende onderdelen van je nodig:

 1. WAV-bestand (bij voorkeur 44.1kHz en 16-bit)
 2. Album cover afbeelding (vierkante JPG/PNG minimaal 650x650 pixels en maximaal 3000x3000 pixels)
 3. Informatie over jouw release

De volgende informatie is verplicht:

 • Artiestennaam
 • Titel van het nummer
 • Genre
 • Label
 • Datum waarop we mogen starten met pluggen

Voor de beste kans op airplay hebben we ook de volgende informatie van je nodig:

 • Naam van het album
 • Taal
 • Catalogusnummer
 • ISRC-nummer
 • Naam van de plugger
 • Land (artiest)
 • Website (artiest)
 • Copyright info
Zodra je toegang hebt gekregen tot deze dienst kun je op deze pagina jouw aanlevering doen.
Ja ik wil graag muziek pluggen

Zoek je wat anders? Neem gerust even contact met ons op, alles is mogelijk!
Digipack vijfluik
Slipcase
Gekleurde tray
Inside-out
Zilver folie
Goud folie
Calqueerpapier
Wallet in digisleeve
Glow in the Dark
ContactVerkoop