xxx

Je muziek in de winkel?

Winkeldistributie

Wil je jouw cd's of vinyl verkopen in online en fysieke muziekwinkels zoals Bol.com, Amazon, Music Store en Plato? Kies dan voor winkeldistributie en maak jouw cd's en vinyl beschikbaar in meer dan 800 winkels in o.a. Nederland, België en Frankrijk.

Winkeldistributie betreft dus de fysieke distributie van jouw cd's en vinyl. Ben je op zoek naar het online distribueren van je muziek naar bijvoorbeeld Spotify en Apple Music? Check dan onze Online Distributie.

Met 50% korting bij jouw productie

Laat je bij ook cd's of vinyl maken? Dan krijg je de winkeldistributie van een titel met 50% korting en betaal je slechts €35 voor de distributie van jouw eerste titel en €25 voor elke volgende titel. 100% van de inkomsten zijn voor jou, wij brengen geen kosten in rekening.

Wil je graag muziek distribueren? Hieronder kun je losse winkeldistributie bestellen. Wil je ook cd's of vinyl laten produceren, bel dan gerust voor vrijblijvend advies én 50% korting op jouw winkeldistributie!
Winkeldistributie bestellenBel gerust

Heb je al toegang hebt gekregen tot deze dienst? Log dan nu in.
Inloggen

Hoe werkt het?

Als je voor winkeldistributie hebt gekozen vul je het webformulier in (na inloggen is die op deze pagina te zien) met de informatie over jouw product, upload je een goede productafbeelding en stuur je ons per post een voorraad cd's of vinyl toe. Meer informatie vind je onderaan deze pagina. Als we de productie van jouw cd's of vinyl verzorgen is het helemaal eenvoudig, dan houden we simpelweg een aantal producten voor je apart voor de winkeldistributie zodat je ons niets hoeft toe te sturen.

Vervolgens maken wij jouw product beschikbaar voor ons complete netwerk aan 'online en offline' winkels en beheren we het complete proces van voorraadbeheer en transport, zodat jouw fans jouw cd's of vinyl gewoon kunnen bestellen bij hun favoriete winkel zoals Bol.com, Amazon, Media Markt of Plato.

Alle omzet wordt voor je geincasseerd bij de verschillende winkels die je vervolgens elk kwartaal uitgekeerd krijgt. 100% van de omzet is voor jou. Als de voorraad cd's of vinyl leegraakt krijg je van ons bericht om deze aan te vullen.

Vergroot je verkoop
Dat is de kracht van winkeldistributie.

Veelgestelde vragen

Naar welke winkels wordt mijn muziek gedistribueerd?

Jouw product wordt beschikbaar gemaakt voor meer dan 800 winkels, zowel online als fysiek, in o.a. Nederland, België en Frankrijk. Waaronder:

 • Bol.com (NL,BE)
 • Amazon (NL,UK,DE,FR,IT,SP,PO)
 • Media Markt (BE)
 • Plato (NL)
 • Concerto (NL)
 • Kroese (NL)
 • De Jongens van... (NL)
 • Velvet Music (NL)
 • The Rocking Bull (BE)
 • Carrefour (BE)
 • Auchan (FR)
 • Cultura (FR)
 • Fnac (FR)
En vele andere platenzaken en boekhandels in Nederland en België.
Verschijnt mijn product automatisch in de schappen?

Nee, jouw product zal niet vanzelf in de schappen verschijnen. Jouw product wordt beschikbaar gemaakt om besteld te kunnen worden door de winkeleigenaar. Die kan zelf bepalen om een voorraad in te kopen en in de schappen te leggen of om deze op bestelling van een winkelier te kopen.

Uiteraard zal jouw product wel automatisch in de 'digitale schappen' komen te liggen van online webwinkels zoals Bol.com, Amazon en Media Markt.
Maar hoe dan wel?
Om winkels te stimuleren om jouw muziek te promoten en in te kopen om in de schappen te leggen, kun je winkels aanschrijven of bezoeken en je werk te pluggen. Een sterkte one-sheet, verzorgde en actieve social media kanalen, een biografie en ander promotiemateriaal is dan een must.
Hoeveel van de omzet ontvang ik?
Je ontvangt 100% van de inkomsten, uitgaande van de opgegeven productprijs. Wij brengen geen kosten in rekening en keren 100% van de inkomsten aan je uit. Let wel op dat je niet 100% van de winkelprijs krijgt. Meer info onder het volgende kopje 'Hoe wordt de winkelprijs bepaald?'.
Hoe wordt de winkelprijs bepaald?

De winkelprijs wordt bepaald op basis van jouw productprijs (vroeger bekend als de PPD oftewel de 'price per disc'), plus de distributiemarge en winkelmarge. Jouw productprijs is het bedrag wat je per verkocht product uitgekeerd krijgt. De distributiemarge zijn de kosten voor warehousing en fulfillment, dit is 50% van de productprijs. De winkelmarge verschilt van winkel op winkel en is meestal tussen de 60 en 80%.

Gebruik deze rekenmodule om jouw productprijs te bepalen.

CDVinyl
Productprijs:
5

Geschatte winkelprijs:
€ 12,00 - € 13,50

Wanneer krijg ik uitbetaald?
Elk kwartaal worden alle inkomsten uitgekeerd met een uitkeringsdrempel van €100. Heb je in een kwartaal minder dan €100 omgezet dan worden je inkomsten natuurlijk gewoon doorgeschoven naar het volgende kwartaal. Aan het eind van jouw distributielooptijd worden eveneens jouw inkomsten uitbetaald, ook wanneer dit minder is dan €100. Je ontvangt dus altijd alle gegenereerde inkomsten.
Wat kost een winkeldistributie?

Bij ons krijg je winkeldistributie met 50% korting bij elke cd- of vinylproductie. Losse winkeldistributie kost €75 voor het eerste product en €50 voor elke volgende product:

Losse winkeldistributie
 • 1 product€75
 • 2 producten€125
 • 3 producten€175
 • 4 producten€225
 • 5 producten€275
I.c.m een cd/vinylproductie
 • 1 product€37,50
 • 2 producten€62,50
 • 3 producten€87,50
 • 4 producten€112,50
 • 5 producten€137,50

Voor grotere aantallen kun je contact met ons opnemen voor een prijs op maat.

Klik hier voor het bestellen van winkeldistributie.
Wat zijn de aanleverspecificaties?

CD's moeten zijn verpakt in een stevige cd-verpakking zoals een jewelcase, digipack of mediabook en vinyl moeten zijn verpakt in een stevige sleeve of gatefold. - CD's of vinyl in niet stevige papieren of plastic sleeves zijn ongeschikt voor distributie.

Verder moet elk product zijn geseald, gecellofaneeerd of zijn voorzien van krimpfolie zodat deze voldoende is beschermd tegen krassen en vuil. - Is jouw verpakking niet geseald dan kun je hier handige sealbags meebestellen om elk exemplaar in te verpakken.

Essentieel is dat elk product is voorzien van een EAN13 barcode zodat deze kan worden gescand in de winkel en het magazijn. - Heeft jouw product geen barcode? Dan kun je hier barcodes op stickers bij ons bijbestellen en deze op de verpakking plakken.

Verder hebben we wat informatie nodig over jouw release zoals een titel, artiestennaam, productprijs en een goede productafbeelding voor vertoning in de webwinkels.

Als je klaar bent voor jouw aanlevering vind je bovenaan deze pagina een knop om aan te leveren.
Hoe lever ik aan?
Zodra je toegang heb gekregen tot winkeldistributie kun je inloggen en op deze pagina jouw productinformatie en productafbeelding aanleveren. Hier vind je dan ook informatie voor het opsturen van jouw cd's of vinyl.
Wat is een EAN13-barcode?

Elk uniek product wat je fysiek wilt verkopen moet voorzien zijn van een streepjescode, namelijk een zogenaamde EAN13 barcode, zodat deze kan worden gescand in de winkel of magazijn. Als jouw product geen barcode heeft dan kun je deze hier bij ons bestellen op stickers. Als je jouw cd's of vinyl nog laat moet laten maken dan kun je hier ook een digitale barcode bij ons bestellen zodat je deze in je drukwerk-ontwerp kunt verwerken.

Verschillende uitgaven van eenzelfde album moeten elk een unieke barcode hebben. Dus bijvoorbeeld een cd en vinyl met dezelfde muziek erop moeten alsnog elk van een unieke barcode worden voorzien.
Hoe bestel ik sealbags en barcodes?

Je kunt bij de bestelling van jouw winkeldistributie eenvoudig sealbags en/of barcodes (digitaal of op sticker) meebestellen.

Heb je al cd's of vinyl in huis die je wilt distribueren? Klik hier voor het los bestellen van sealbags en/of barcodes.
Hoe lang duurt de verwerking van mijn distributie?

Het duurt gemiddeld 3 a 4 weken vanaf het moment van distributie tot jouw product in de winkels beschikbaar is. Daarom raden we je aan om niet te krap te plannen en bij voorkeur ruim een maand voor jouw releasedatum aan te leveren.

Let op dat we pas kunnen distribueren wanneer de benodigde informatie én fysieke producten bij ons aanwezig zijn.
Hoe kies ik een handige release datum?

Vanaf welke datum wil je jouw product beschikbaar maken in de winkels? De verwerking van jouw distributie kan tot 4 weken duren. Om er dus zeker van te zijn dat jouw product in alle winkels te bestellen is raden we je aan om minimaal 4 weken vanaf het moment van de aanlevering van jouw distributie te kiezen.

Verder is het goed om te weten dat als je een release datum kiest waarop de producten nog niet bij ons distributiecentrum zijn aangekomen, het product in de meeste winkels gereserveerd kan worden maar nog niet gekocht.

We raden je sterk aan om een release datum te kiezen waarop je zeker weet dat de producten bij ons zijn aangekomen om te voorkomen dat jouw product wel in de winkels beschikbaar wordt maar nog niet op voorraad is.

Verder merken we dat vrijdagen de handigste dag is voor nieuwe releases dus daar kun je voor kiezen.
Hoe lang blijft mijn titel beschikbaar?
De looptijd van een standaard winkeldistributie is 1 jaar.
Kan ik de looptijd verlengen?
Uiteraard kan er na de looptijd van een jaar worden gekozen om deze met een jaar te verlengen. De kosten hiervoor zijn €37,50 voor de eerste titel en €25 voor elke volgende titel.
Wat gebeurt er als ik niet verleng?
Na het eerste jaar kun je jouw looptijd met een jaar verlengen. Doe je dit niet dan kun je een eventueel restant van de voorraad naar je terug laten sturen voor €15. Laat ons dit binnen een maand na het verlopen van jouw looptijd per email weten, anders wordt het restant vernietigd.
Hoeveel voorraad moet ik aanleveren?
Standaard wordt een voorraad van 25 stuks aangehouden. In overleg kunnen we ook een grotere voorraad aanmaken wanneer een grotere afzet te verwachten is. Een kleiner aantal aanleveren als voorraad is niet mogelijk.
Kan ik de voorraad aanvullen?
Als jouw voorraad bijna op is krijg je automatisch bericht van ons en kun je deze kosteloos (op verzendkosten na) aanvullen door extra voorraad naar ons op te sturen.
Wat gebeurt er met retouren en beschadigde producten?

Als producten beschadigd aankomen bij de distributie-afdeling krijg je hier bericht van. Als er bijvoorbeeld 25 zijn verstuurd en er zijn er 2 stuk dan wordt de voorraad aangepast naar 23. De beschadigde producten worden kosteloos vernietiegd.

Als producten beschadigd aankomen bij de klant (gebeurt bijna nooit; producten worden door ons altijd zeer goed ingepakt voor transport), of om een andere reden worden getourneerd door de klant bij de winkel, dan wordt deze op kosten van de winkel retourgestuurd naar de distributie-afdeling. Indien het product onbeschadigd is wordt deze weer aan de voorraad toegevoegd, anders wordt deze kosteloos vernietigd. Het product wordt aan jou gecrediteerd op de volgende statement.

Zoek je wat anders? Bel of WhatsApp ons even: alles is mogelijk!
Digipack vijfluik
Slipcase
Gekleurde tray
Inside-out
Zilver folie
Goud folie
Calqueerpapier
Wallet in digisleeve
Glow in the Dark
020 2018 124WhatsApp
We zitten voor je klaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.